Årsmöte och seminarium

Den 14 maj är det dags för Swerigs årsmöte, som följs av ett seminarium om aktuella affärsmöjligheter på fjärran marknader och vår uppskattade medlemsmiddag.

I år är vi dessutom stolta att få lansera en riktig nyhet: Swerigs nya logotyp och hemsida. Kom och fira med oss en uppdatering som rustar Swerig för det nya kommunikativa landskapet!

Vi ses i maj!

PS: Sprid gärna inbjudan till kollegor eller andra inom branschen som kan ha ett intresse av att delta – seminariet är öppet för alla!

Program – Tuesday 14 May

14:00

Swerig årsmöte

Visa mermindre
14:30

Våra nya medlemmar presenterar sig

Visa mermindre
14:45

Lansering av Swerigs nya logotype, grafisk profil och hemsida

Visa mermindre
15:00

Mingel med tårta och ballonger

Visa mermindre
15:30

Vilken svensk järnvägskompetens och produkter efterfrågas just nu på internationella marknader

Efterfrågan på svensk finansiering i internationella infrastrukturprojekt ökar. Internationella bolag inom Engineering, Procurement och Contracting (EPC) ska kunna få svensk exportkreditfinansiering om de tar in svenska leverantörer i sina projekt. Hur kan Swerig supporta dess medlemmar att komma med i de projekten? Med erfarenheter från tillväxtmarknader i framför allt Afrika och Asien presenterar Bombardier sin behovskartläggning av branscher och produkter som är intressanta för att kunna leverera projekten då det ofta ingår svensk eller annan internationell finansiering.
Michael Thulin, Bombardier

 

Visa mermindre
15:50

Indien – Swerigs nya samarbete med Team Sweden

Sverige och Indien har nyligen kommit överens om ett fördjupat samarbete inom järnvägssektorn. Samarbetet ska främja handel och investeringar lika mycket som forsknings- och teknologiutbyte mellan länderna. Vilka chanser innebär det för svenska järnvägsleverantörer? Christer Löving från Trafikverket leder arbetet från svensk sida med support från departement och Businsess Sweden.

Christer Löving, Trafikverket
Hans Rauman, Business Sweden

Visa mermindre
16:10

Indonesien – PT INKA en fordonsbyggare på en tillväxtmarknad med många affärsmöjligheter

PT INKA – en fordonsleverantör för Asien men framför allt den lokala indonesiska marknaden. Företaget bildades 1981 och bygger lok, DMUer, EMUer, LRT fordon och passagerarvagnar. PT INKA kommer för en del projekt att behöva öka det svenskrelaterade innehållet men också förbättra kvalitet och konkurrenskraft. Kjell Höglund har en mångårig erfaren av järnvägsbranschen och hur man tillverkar fordon. Han jobbar idag tillsammans med PT INKA och presenterar företagen, framtida projekt vad de behöver för komponenter.

Kjell Höglund, Garuda Tech Sverige

Visa mermindre
16:30

Diskussion - Hur kan Swerigs medlemmar utveckla samarbetet sinsemellan samt inom ramen för stora projekt som ovan?

Visa mermindre
17:00

Swerigs kommande evenemang

– Spårvagns-sommarbuffé i samband med UITP
– Nordic Rail
– Swerigs exportskola

Visa mermindre
17:30

Nätverksmingel på takterrassen

Visa mermindre
18:15

Gemensam middag för Swerigmedlemmar

Fortsätt mingla över vin och god mat på Teknikföretagens restaurang med blick över Östermalms takåsar.

Visa mermindre