SWERIG seminarium: Affärsmöjligheter i Nord- och Sydamerika

Välkommen till en matnyttig eftermiddag om ”Las Americas”!

Vi inleder årets serie av seminarier med en blick över Atlanten och en presentation av kommande spårvägsprojekt i USA, Kanada, Mexico, Brasilien, Colombia, Chile och Peru. Kom och lär dig mer om marknadernas särarter och vad du ska tänka på vid affärer med amerikanska köpare.

Seminariet avrundas med aktuell information om Swerigs kommande aktiviteter i Sverige, såsom Nordic Rail samt vår satsning på UITP. I samarbete med AB Stockholms Spårvägar erbjuder vi våra medlemsföretag och UITP-gäster en sommarkväll vid Stockholms bästa fönsterbord – restaurangvagnen från 1920-talet!

Välkommen – och bjud gärna in kollegor, kunder eller samarbetspartner som kan vara intresserade av att lära sig mer om möjligheterna på andra sidan Atlanten.
Anmäl dig redan idag!

Här kan du ladda ner programmet för dagen – Affärsmöjligheter i Nord- och Sydamerika (pdf).

Varmt välkommen!

 

Program – Tuesday 19 February

14:00

Välkommen

Swerig, Lena Björk, styrelseordförande

Visa mermindre

Business Swedens nya exportstrategi för infrastruktur

Business Sweden

Business Sweden har tagit fram nya idéer om hur man ska stödja affärer. För att SEK och EKN ska gå in och stötta stora projekt för svenska företag utomlands så behövs ofta ytterligare svenskt värde i projekten, där det då kan finnas möjligheter för Swerigs medlemmar. Presentationen blir ett första steg i hur Swerig och Business Sweden kan använda sig av nya strategin för att hitta och utveckla gemensamma affärsmöjligheter. Ambitionen är att fortsätta dialogen under våren.

Visa mermindre

Las Americas – Marknaderna och affärskulturen

Olof Hällerman, Head of region Americas, Business Sweden

I Nord- och Sydamerika återfinns både världens största ekonomi samt snabba tillväxtländer. Vissa regioner hör till de mest innovativa och konkurrenskraftiga, andra rankas lågt när det gäller ease of doing business samtidigt som marknaderna har färre konkurrerande aktörer. USA och Kanada samt Mexico, Brasilien, Colombia, Chile och Peru har visserligen starka språkliga och kulturella förbindelser, men det är olikheterna som ska tas hänsyn till om man vill lyckas med sina affärer.

Visa mermindre

Tunnelbana, höghastighetståg och rullande material – aktuella affärsmöjligheter på den nord- och sydamerikanska marknaden.

Christian Orrego Silvander, Business Sweden Kanada

Det är flera länder i Nord- och Sydamerika som ska bygga nya eller expandera befintliga linjer, både inom fjärr- och lokaltrafiken. Exempel är Texas Bullet Train, en 385 km lång höghastighetslinje mellan Houston och Dallas, eller Colombias första tunnelbanelinje i Bogotá. Andra länder såsom Brasilien ska utöka eller förnya sitt befintliga rullande material.

Visa mermindre

Fika & mingel

Visa mermindre

Erfarenhetsutbyte med Swerigs medlemsföretag

Våra medlemsföretag Prover, Axis, Consilium och Bombardier berättar om sina erfarenheter med tekniska standarder, kulturella skillnader, handelshinder, ”buy american” mm i Nord- och Sydamerika.

Visa mermindre

Swerig – kommande aktiviteter

Vad pågår 2019? Kort om våra kommande seminarier, evenemang och mässor.

Visa mermindre
17:00

Sammanfattning & mingel

Visa mermindre