Swerigs höstmöte 2021

Välkommen till Swerigs höstmöte där vi äntligen kan träffas igen! Detta firar vi med ett möte i samverkans tecken inklusive middag på det helt nya museet Vrak på Djurgården i Stockholm.

Kan du inte träffa oss i Stockholm? Vi erbjuder möjlighet att följa höstmötet digitalt via Teams, ange detta alternativ vid anmälan.

Välkommen att anmäla dig till höstmötet här!

Program

14:30-15:30   Extra föreningsstämma & Medlemsmöte.
Med anledning av organisatoriska förändringar from år 2022 kallar Swerig till en extra föreningsstämma i samband med höstmötet, se separat agenda här.

15:30-17:00   Gemensamt skapar vi nya affärer!

  • Hitta dold potential för nya affärer genom samverkan. En inspirerande föreläsning.
    Gästtalare Mattias Axelson, forskare Handelshögskolan & författare
  • Projektet ”Exportsamverkan” har gett resultat!
    För många av Swerigs medlemsföretag är det en utmaning att hitta former och tid för att konkretisera samverkan med andra företag. Det ville Swerig och åtta utvalda medlemsföretag ändra på och testade en samarbetsmodell i ett dedikerat projekt finansierat av Tillväxtverket. Nästa steg: gemensamma affärer! Mats Boman, Stockholmskonsulterna och Håkan Larsson, Oxyfi
  • Svensk järnvägsindustri efterfrågad i stora internationella infrastrukturprojekt.
    Exempel på samverkan från det turkiska järnvägsprojektet ”Bandirma Bursa Yenisehir Osmaneli High Standard Railway Project” med flera svenska underleverantörer. Michael Thulin, Alstom och Hans-Olof Rauman, Business Sweden

17:30-18:30   Vi bjuds på en visning av det nya museet Vrak.
Vi djupdyker i ett annat trafikslag för frakt av gods och resenärer när vi besöker Vrak, ett museum som berättar om det världsunika kulturarv som finns på Östersjöns botten.

18:30-21:00   Middag & mingel på museet Vrak

Vi ses i december!