Containerhamn

Export i tuffa tider

Exportkreditnämnden (EKN), Sveriges myndighet för försäkringar mot risken för utebliven betalning vid exportaffärer, har publicerat en stor guide om export i tuffa tider.

Det är tuffa tider för exporterande företag. Kriget i Ukraina, störda handelsrutter, komponentsbrist, stigande inflation, höjda räntor och en ökande kostnadsbild leder naturligtvis till en osäkerhet bland små och medelstora bolag.

OmslagsbildEKN har nu tagit fram en stor guide om hur deras garantier kan hjälpa just ditt företag. Man har också samlat en rad experter som ger sina bästa råd för att hantera oroliga tider. I guiden kan du bland annat läsa mer om hur ditt företag kan tänka för att:

  • Hitta nya marknader,
  • justera priserna när inflationen rusar,
  • öka möjligheterna till bankfinansiering,
  • och minska risken i exportaffärerna.

Guiden ”Export i tuffa tider” kan du ladda ned här.

Ännu mer information om export i tuffa tider finns på EKN:s hemsida www.ekn.se/export-i-tuffa-tider.

 

 

 


More news


Boka tidigt rabatt Train & Rail

Det har snart gått ett år sedan premiären av Train & Rail. Nu pågår planeringen för fullt inför nästa mässa

DECEL AB ny medlem i Swerig

Swerig välkomnar DECEL AB som nya medlemmar!   DECEL har över 50 års erfarenhet inom rangering av godsvagnar på bangårdar och

Inbjudan från Business Sweden: Workshopserie inom Affärsutveckling Export

Den 6 mars, kl. 09.00-12.00 bjuder Business Sweden in Swerigs medlemmar till den första av tre kostnadsfria utbildningstillfällen inom Affärsutveckling Export

Swerig i möte med Deutsche Bahn

Nyligen fick Swerigs medlemmar möjlighet att träffa representanter för Deutsche Bahn i ett digitalt möte om DB:s inköpsorganisation och -processer.