Tyréns vice vd utsedd till teknologie hedersdoktor

Birgitta Olofsson är utsedd till hedersdoktor vid Luleå tekniska universitet. Som vice VD för Tyréns är hon ansvarig för strategisk utveckling inom samhällsbyggnadssektorn.Birgitta sitter också med i SWERIGs styrelse. Hon är mycket engagerad och en stark drivkraft för branschens utveckling mot ett innovativt samhällsbyggande.

I sin nuvarande roll som vice VD vid Tyréns ansvarar Birgitta Olofsson för strategisk utveckling av dess verksamhet inom hela samhällsbyggnadssektorn, d.v.s. byggande, infrastruktur, vatten och miljö.

– Jag blev verkligen chockad när de ringde från LTU och berättade att de utsett mig till hederdoktor. Först trodde jag att de hade ringt till fel person. Nu när jag hämtat mig lite är jag förstås oerhört hedrad och glad att ett antal professorer vid LTU nominerat mig som hedersdoktor.

Dessutom är jag oerhört tacksam för att jag under hela mitt arbetsliv har haft arbetsgivare som gett mig möjlighet att i mitt konsultarbete arbeta med utvecklings- och branschfrågor. Särskilt vill jag tacka Ulrika Francke, Tyréns medarbetare och Sven Tyrens Stiftelse att jag under mina år på Tyrens fått möjlighet och energi att utöka mitt engagemang i FoU, säger Birgitta Olofsson.

Läs nyheten i sin helhet här


More news


Metalcolour ny medlem i Swerig

Metalcolour tillverkar folielaminerad plåt och aluminium under varumärket DOBEL®. Produkterna används vid tillverkning av inredningar till tåg, fartyg och byggnader.

Exportmöjligheter i Kina och Sydostasien

Nyligen bjöd vi in till en förmiddag med fokus på de kinesiska och sydasiatiska marknaderna. Här kommer en sammanfattning och

Member of the month: Isoflex – pioneers in insulation systems for trains

In October 2023, Isoflex was appointed Swerig member of the month. On this occasion, we talked with Thomas Vissgården, CEO

Swerig i Nordisk Infrastruktur: ”Vi behöver mer järnväg – både i Sverige och Europa”

I senaste numret av Nordisk Infrastruktur intervjuas Mikael Jidenius, styrelseledamot i Swerig om framtidens järnväg. Swerigs uppdrag är att främja exportverksamhet